Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от МС.

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Снимка: btvnovinite.bg

В публикациите се твърди, че Манолев има вила в района на Сандански с минерален басейн, изградена с пари от европроект. 

Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Снимка: btvnovinite.bg

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов.

Това е седмата оставка след избухването на скандала "Апартамент гейт" и трета на заместник-министър, след Ваня Колева от спорта, и Красимир Първанов от енергетиката.

Това не е първият медиен скандал, в който се замесва името на Манолев. През септември миналата година той отказа номинацията за министър на транспорта заради дописки, които според него са координирана атака със скалъпени твърдения, която цели да саботира работата му.

По-късно през деня той написа във Фейсбук, че "ловът на вещици придоби плашещи размери". В изявлението си той посочва, че подаването на оставката е закъсняло действие.

"Народът е казал - да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра", отбелязва той и възкликва: "Стига толкова".

"Който иска факти и документи - ще му ги предоставя. За останалите - да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад", заявява Манолев.