„Днес е един хубав ден за българската демокрация”. Това каза Александър Йорданов, шести в евролистата на ГЕРБ и СДС, при нейното представяне днес. Така той повтори думите си, произнесени от трибуната на Народното събрание през 1992 г.

Снимка: Ладислав Цветков

„Днес ние си подаваме ръка в името на едно още по-добро настояще и бъдеще за Европа и България”, допълни той. По думите му „истинската политика е изкуство на привличането, на обогатяването и разширяването на една кауза”.

Той отбеляза, че няма безгрешни политици, самият той е грешал в политиката, но и много пъти е бил прав. „Критикувал съм премиера Борисов. Някои възприемат това като кой знае какво сложно нещо. Ами аз с него съм играл тенис, той ме е побеждавал колкото пъти ме е срещнал. Как да  не го изкритикувам накрая за нещо? Фактите са такива. Но искам да му благодаря за това, че той издигна висока бариера пред амбициите на БСП да се върне отново на власт и продължава да отстоява нашите позиции в семейството на демократичните европейски държави”, подчерта Александър Йорданов.

„Някога и ние от СДС побеждавахме БСП. Важно е обаче, че демокрацията победи, но тя трябва да се защитава всеки ден и на всички избори, защото днес не само у нас, но и в Европа съществуват антидемократични тенденции. ГЕРБ продължи сините победи и укроти за дълго време амбициите на българските социалисти отново да яхнат България”, подчерта Александър Йорданов.

„Случайно ли е, че много често Корнелия Нинова се кипри на кон? Наш дълг е да направим така, че да не допуснем нейната партия да яхне България, защото всеки път, когато това се е случвало, родината ни се е превръщала в земя на страданието, в слуга на чужди господари”, подчерта той.

„Само ние можем и трябва да победим БСП на тези предстоящи евроизбори. Това е наш дълг и отговорност пред България. Никоя друга партия и коалиция не може да стори това. Затова ни е събрала нас съдбата”, категоричен беше Александър Йорданов.