„Дебатът, който започнаха нашите политически опоненти, е противопоставяне, агресия и битовизми”. Това каза при представянето на евролистата на ГЕРБ зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

„За голямо съжаление, в тази кампания не са важни качествата и познаването на европейските институции. Нашите политически опоненти ще играят с тези, които могат да бъдат най-агресивни, най-злобни, но ГЕРБ не е такава партия. ГЕРБ е партия, която предлага решения, и ние го доказахме с българското европредседателство с лидерството на Бойко Борисов и силният глас беше чут”, подчерта Цветанов.

Той допълни, че заедно със СДС искат дебат за Европа и за бъдещето на Европа, а не „дебат, който да ни разделя и да не ни обединява за каузи”.

„Когато партията е силна и сплотена, когато има своя организационен политически живот, нашите опоненти ще извадят всичко, за да могат да разбият това, което днес е ГЕРБ”, изтъкна зам.-председателят на ГЕРБ. 

„26 май е важната ключова дата, но на 27-и, когато се събудим, ние трябва да знаем дали не сме направили грешка като избиратели и дали сме гласували за тези , които гарантират стабилността в ЕС. Точно затова на 26-и нека всеки един демократично мислещ български гражданин за силна и обединена Европа да оцени това, което беше направено от всички правителства, Народни събрания и политици в България в годините на прехода, за да постигнем основната ни цел – влизането ни с в ЕС и в НАТО”, каза още Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ е загърбила егото си и е провела разумен и прагматичен диалог със СДС.

ГЕРБ ще се регистрира първа на предстоящите европейски избори, съобщи още Цветан Цветанов.