"Имаме нужда от добрина": Aктрисата Мария Стефанова на 85! Празнува на сцената

Сред емблематичните ѝ екранни образи са роли във филмите „Вчера“, „Златният век“, „Баш майсторът“, „Всичко е любов“, „Понеделник сутрин“, „Любимец 13“

Редакторски екип Редакторски екип

Публикувано в  17:33 ч. 09.10.2024 г.
 

Обичаната българска актриса Мария Стефанова празнува 85-ия си рожден ден днес на сцената на театър "Българска армия". Тази вечер тя влиза в ролята на Реджина - Кралицата майка от едноименната пиеса.

Най-известната пиеса на съвременния италиански драматург представя взаимоотношенията между властна майка и вече порасналия ѝ син.

Постановката е на режисьора Стефан Спасов, на когото дължим завръщането на сцена, след дълго отсъствие, на обичаната от поколения зрители актриса.

Сред емблематичните екранни образи на Мария Стефанова са роли във филмите: "Вчера", "Златният век", "Баш майсторът", "Всичко е любов", "Понеделник сутрин", "Любимец 13".

 

Освен в театър "Българска армия", публиката може да я гледа в представленията "Три високи жени" и "Облог" в Народния театър, както и "Оскар и розовата дама" в театър 199.

Мария Стефанова е от онези актриси, които заслужено наричаме икони. Има над 200 роли в театъра и повече от 50 в киното. 

През 2018 година тя триумфално се завърна на първата ни сцена 25 години след принудителното пенсиониране на колоси в театъра като Славка Славова, Георги Георгиев-Гец, Георги Черкелов, Виолета Бахчеванова.

"Имаме нужда от добрина. Не претендирам, не сме длъжни да се обичаме всички, но нека се опитаме да се разбираме. И да си казваме сутрин "Добро утро". Да си казваме "моля", "извинявай". Елементарните неща във взаимоотношенията, които изграждат света по-добър", казва актрисата.

"Пожелавам си преди всичко да съм здрава. И да мога да работя колкото мога, за да живея. Мисля, че в момента, в който спра да работя, нещата много рязко ще се променят", споделя още Мария Стефанова.

 

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK

 

Най-четени
Най-нови