Станка Златева най-вероятно ще се завърне на тепиха за световното първенство по борба в Узбекистан през есента, обяви селекционерът на националния отбор за жени Валентин Райчев. Тя отпада от състава за предстоящия турнир "Дан Колов", където обаче ще се включи световната шампионка за кадетки Тайбе Юсеин, която до скоро лекуваше контузия.

"С нас в Дианабад бяха националните отбори на Румъния, Пуерто Рико, Бразилия и Египет, като за последните нямаше съпернички в категориите им и те бяха изпратени при мъжете. Всичко мина добре и без сериозни травми. Тайбе Юсеин има проблеми още от турнира "Дейвид Шулц" по-рано през годината, но най-вероятно ще се бори на "Дан Колов". Надяваме се тя да бъде в оптимална форма за европейското първенство", заяви Райчев.

"Видяхме се и със Станка Златева. Тя ще пропусне схватките в категория до 75 килограма на "Дан Колов", но се надяваме да се завърне на тепиха за световното първенство в Узбекистан", добави той.

Златева тренира предимно за физическа сила, разясни генералният секретар на федерацията по борба Валентин Савов. Тя не е готова за "Дан Колов", но от БФБ все още таят надежди, че световната шампионка ще успее да се подготви още за европейското първенство в началото на месец април.