8-членно семейство вечеря обилно в италиански ресторант в британския град Суонзи, а след това просто си тръгва, без да плати.

Собственикът на ресторанта публикува видео от камерата за наблюдение в страницата на заведението си във Фейсбук с коментар към него: „Отвратително е да причиниш нещо подобно на някого. Това семейство трябва да се срамува от себе си“.

Гостите на заведението избирали само от най-скъпите ястия. Четиримата възрастни и четирите деца оставили чиниите си наполовина пълни, посочват британските медии.

Семейството успяло да изчезне, без да плати, използвайки прост трик. Майката се опитала да плати с дебитната си карта, тя обаче два пъти била отхвърлена. Тогава жената предложила да вземе „друга карта“, а синът ѝ щял да чака в ресторанта, докато тя се върне.

Тя въобще не се появила, а някой се обадил на момчето и то изхвърчала бързо навън.

Оставеният телефонен номер при резервацията също бил грешен и от ресторанта не виждали начин да се свържат с клиентите си.

Собственикът на заведението се обадил в полицията, а след това и публикувал кадрите от видеонаблюдението във Фейсбук. Видеото вече е гледано повече от 12 милиона пъти и е споделено над 10 000 пъти, посочва "Билд", официалната публикация е премахната.

Реакциите не закъсняват. Собствениците и на други ресторанти споделят за подобни преживявания със същото семейството, коментари идват и от клиенти на заведенията.

Благодарение на събраните улики полицията успява да определи самоличността на членовете на семейството и към момента ги издирва.

През последните месеци пък измамник става особено популярен в Испания, след като всеки път, когато трябвало да плати сметката си, симулирал инфаркт.