Новата организация на движението на булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“ в центъра на София засега остава. Срещу нея вече има постъпили жалби и в съда. 

Това стана ясно на днешното заседание на Столичния общински съвет. За довечера обаче е насрочен нов граждански протест срещу проекта.

С час закъснение започна заседанието на общинския съвет. Причините - обвинения на част от общинските съветници към общината, че проектът в центъра на града е незаконен.

„Показвам на телефона си 33 страници подписи от граждани срещу тази организация. Има и липса на прозрачност и информация. На 13 април имаше само заповед за ремонт на настилка - нищо повече“, заяви Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС.

Прошко Прошков

„Виждаме тотално неглижиране на мнението на хората. Отговорниците не търсят балансирано решение. Вече има данни, че и тролейбусите по "Раковски" вървят с 90 секунди закъснение”, заяви Иван Таков от БСП.

От групата на „Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София“ отрекоха и допълниха, че всичко е съгласувано с институциите. Въпреки това следващите месеци ще направят анализ.

„Ще бъде създадена група със СДВР и комитет за наблюдение на проекта“, каза Борис Бонев.

А заместник-кметът по транспорт Илиян Павлов пък допълни: „Имаме двойно увеличение на велосипедистите, които използват новите велоалеи - новите велосипедисти са до 2000 на ден повече“.

От общината посочиха, че има внесени жалби в съда. По техни думи с неоснователни искания.