Стотици се наредиха на опашка, за да почетат паметта на Даря Дугина – дъщерята на Александър Дугин, която загина при бомбен атентат. На траурната церемония баща ѝ каза, че тя е загинала "за народа и за Русия".

"Огромната цена, която трябва да платим, може да бъде оправдана единствено с най-висшето постижение, нашата победа. Тя живееше за победата и загина за победата. Нашата руска победа, нашата истина, нашата православна вяра, нашата държава", каза Александър Дугин.

29-годишната Даря Дугина загина при взрив на задействана дистанционно бомба, заложена в автомобила ѝ. Според властите колата е била унищожена напълно от взрива, а тя е загинала на място.

Според мнозина истинската мишена на атентата е бил Александър Дугин. Той е философ, писател и политически теоретик, както и горещ поддръжник на решението на руския президент Владимир Путин да изпрати войски в Украйна.

Руски медии цитираха очевидци, според които колата е била на Дугин, но той в последния момент решил да използва друг автомобил.

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че убийството е подготвено и извършено от украинските специални служби, но Украйна отрече това твърдение.