"Враговете на Русия подло, крадешком я убиха". Това заяви философът Александър Дугин за първи път след убийството на дъщеря му Даря. 

Коментарът му бе публикуван по негово искане в Телеграм канала на Константин Малофеев, основател на телевизионния канал "Царьград".

Дугин призова руските войници към победа във войната в Украйна и заяви: "Няма да бъдем разбити". 

"Както всички знаете, в резултат на терористичната атака, извършена от нацисткия украински режим, дъщеря ми Даря Дугина беше жестоко убита при експлозия на 20 август, докато се връщаше от фестивала "Традиция" край Москва”, каза той.

"Тя беше красиво православно момиче, патриот, военен кореспондент, експерт по централните канали и философ. Нейните изказвания и доклади винаги бяха проницателни, информирани и сдържани. Тя никога не е призовавала към насилие или война. Тя бе изгряваща звезда в началото на своя път", добави философът.

Дугин заяви, че руският народ не може да бъде сломен дори от такива "непоносими удари".

Той определи убийството на дъщеря си като опит да се сломи волята с "кървав терор". "Враговете на Русия няма да могат да постигнат целта си", допълни Александър Дугин. 

"Сърцата ни не копнеят за обикновено отмъщение или мъст. Това е твърде дребнаво, твърде неруско. Искаме само нашата победа. Дъщеря ми положи младия си живот на неговия олтар. Така че спечелете, моля!", заяви той. 

"Искахме да я възпитаме като умно момиче и герой. Нека и сега тя вдъхновява синовете на нашата родина за героизъм", казва Дугин.