Френската полиция отцепи консулството на Иран в Париж в, където мъж заплашваше да се самовзриви, предават радио Europe 1 и телевизия BFM.

Полицията обяви, че е на място и е помолила хората да избягват района заради бомбената заплаха.

Отцепиха консулството на Иран в Париж
Снимка: Reuters

Обслужването на близката линия на метрото беше прекъснато от съображения за сигурност, съобщиха от метрокомпанията RATP. Ройтерс съобщава, че мъжът е бил задържан

Сигналът е бил за агресивен човек, който е влязъл в консулството и сякаш носи граната в себе си и жилетка с експлозиви.

Отцепиха консулството на Иран в Париж
Снимка: Reuters

Мъжът е изведен от консулството и е бил претърсен от специални полицейски сили. Всъщност не е носел експлозиви, каза източник от полицията.

Онлайн изданието на вестник Le Parisien пише, че според няколко свидетели мъжът е влачил знамена по пода на консулството и е казал, че иска да отмъсти за смъртта на брат си.

Отцепиха консулството на Иран в Париж
Снимка: Reuters

Все още няма информация дали инцидентът при консулстовото на Иран в Париж е свързан с ескалиращото напрежение с Израел и нанесените удари по иранска инфраструктура тази сутрин.

Ударът в Иран

Експлозия е била чута северозападно от иранския град Исфахан рано тази сутрин. Това се е случило близо до международното летище на града, съобщава информационната агенция на страната Fars. Ръководството на Израел и военните запазват мълчание.

Исфахан е третият по големина град в Иран. Провинцията е дом на голяма военновъздушна база, голям комплекс за производство на ракети и няколко ядрени обекта. В Исфахан се намира и част от комплекса с ядрената програма на Иран, но няколко агенции подчертаха, че ядрените обекти не са засегнати и няма опасност, свързана с тях.

Всичко за конфронтациите между Израел и Иран следете в нашия онлайн репортаж.