Държавата преведе обещаните пари по сметката на Специализираната болница за рехабилитация в Котел.  Служителите ще получат своите невзети заплати от 2021 г. насам.

Това съобщи във Фейсбук профила си кметът на Котел – Коста Каранашев. Той посочи, че това е най-голямата морална битка, която някога му се е налагала да води.

В началото на април стана ясно, че Министерството на финансите отпуска 750 000 лева помощ за болницата за рехабилитация в Котел. Срокът за възстановяване на средствата е до 31 юли 2027 г.

През април тази година Министерството на финансите одобри финансовата обосновка на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ в размер на 750 хил. лв. на болничното заведение в Котел. 

В серия репортажи по bTV разказахме, че болницата в Котел е пред затваряне, защото не е получила обещания лихвен заем. Болницата има дългове от близо 800 000 лева, сред които за сметки за ток и консумативи, а служителите не са взимали заплати от почти една година. Там се лекуват деца и възрастни с увреждания от цялата страна.

На 1 юни миналата година временно бе преустановен приемът на пациенти в болницата поради невъзможност за предоставяне на медицинските услуги във връзка с напускане на работници и служители, пише БТА.

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев освободи д-р Влахов и назначи проверка на лечебното заведение. От Министерството на здравеопазването през юли 2023 г. съобщиха, че се търсят законосъобразни възможности за стабилизиране на болницата.

През 2013 година детското отделение за рехабилитация в Специализираната болница в Котел бе обновено със средства от кампанията „Българската Коледа“.