Десетки хора остават в неизвестност точно седмица след атентата в Москва, при който загинаха 143 души. Техните семейства се оплакват от информационен хаос и невъзможност да открият близките си в болниците.

Доброволци им помагат в търсенето, става ясно от руските социални мрежи. Според местен канал в списъците с изчезнали има поне 95 имена.

Властите смятат, че над 200 души може да са останали в горящата концертна зала, в момента в който покривът ѝ се е срутил.

Заради пожара вероятно част от останките са неразпознаваеми. От следствието продължават с ДНК тестовете в опит да идентифицират жертвите.

На 22 март въоръжени и маскирани влязоха и откриха масова стрелба в кнцертната зала „Крокус сити хол“ в Москва. Десетки загинаха, а други бяха ранени. Терористичната групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за кървавото нападение.

Въпреки това, руското следствие обяви, че е открило доказателства, че нападателите от концертната зала са свързани с украински националисти. Според Москва за това сочат финансови трансакции и намерени технически устройства.

Киев категорично отхвърли обвиненията, а Вашингтон ги определи като „безсмислици и пропаганда“.