Истината е, че Алис Ръсел пее като змей, но това някак не звучи добре: "бялата дама със змейския глас"... Оставете.

Ще ви кажа обаче какво не му е наред на "бялата дама с черния глас”: черното! Черното, като цвят на настроение, внушение и емоции, защото така го чета аз, защото така "чета” музиката – тя е преводач на емоции. Гласът на Алис Ръсел е точно обратното на черното, мрачното, тъжното, еднообразното, едноцветното... И да, наясно съм, че "черният глас” трябва да се чете като Ета и Арета, но моят преводач явно не е съгласен с това.

Няма изгубване в превода... 

... а само намиране. В авторските си песни или в интерпретациите на чуждите, които успява да озвучи като авторски, Алис Ръсел е скрила безброй причини за харесване, които всъщност се побират в едно откритие – талантът й.

Търсете в...

... и ще откриете, че въпреки че звучи все едно носът й е вечно запушен, русата Алис от Съфолк(-ленд) може да отпуши усмивките ви завинаги.

Кариерата на "дамата със змейския глас” (да се опитвам ли да го налагам?) стартира с дебютния й албум "Under The Munka Moon". Следва дългогодишен “блус (и соул) за двама” с продуцента TMJuke, с когото Алис създава три успешни албума, а наскоро излезе и четвъртият – „To Dust”.

Тези студийни факти се побират във вече 13-годишна кариера. Можеш лично да се убедиш защо тази кариера заслужава и е наричана "успешна” - ДНЕС, 19 април, в Sofia Live Club! Алис Ръсел и бендът й ще свирят пред българските си фенове довечера и ако след всичко дотук все още се питаш "Ху дъ фак из Алис?", защото възторгът ми се е изгубил в личния ти превод, заповядай в Sofia Live Club.

Ако не си Катерина Александрова Манлиева, Маргарита Красимирова Захариева или Маргарита Александрова Линкова (трите дами, които си спечелиха двойни покани за събитието от btvnews.bg. Честито!), можеш да се сдобиеш с пропуск срещу 20 лева на предварителна продажба или 30 лева на място.