В неделя ще има повече облаци и на много места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд.

На места в планинските райони в Западна България валежите ще са временно интензивни. Максималните температури в страната ще са между 21° и 26°, в София – около 21°.

Над планините облачността ще е предимно значителна и ще има валежи от дъжд. В масивите от западната половина на страната валежите ще са временно интензивни, в отделни райони и ще прегърми.

След обяд валежите в планините ще спрат. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд – предимно значителна и на места по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 16°-19°. Температурата на морската вода е 16°-17°.

В понеделник и вторник ще има много слънчеви часове. Следобед е възможно да превали и прегърми на места в Западна България. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 24° и 29°.