Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отново ще оглави Националния предизборен щаб на партията. В подготовката на вота за Европейски парламент негови заместници ще бъдат Румяна Бъчварова и Цветомир Паунов, стана ясно при официалното представяне на членовете и ръководството на щаба в понеделник.

С логистиката на кампанията е натоварен Стефан Стойчев, който спаси няколко десетки пътници от автобуса при зловещата катастрофа на магистрала „Тракия” през 2011 г.

„България няма време за губене" е слоганът, с който ГЕРБ се надяват да мотивират членовете и симпатизантите си. „Позитивността отново ще е отличителната черта на тона на политическата формация”, подчерта столичният общински съветник от ГЕРБ и председател на СОС Елен Герджиков, който ще се занимава със социалния маркетинг за изборите.

Щабът има също IT сектор, в който специалистите ще следят социалните мрежи, ще дават отговори и разяснения за това, което ГЕРБ предлага в кампанията.

„Искаме позитивни послания, реална политика, а тя може да стига до хората, когато няма посредници в кампанията, черен пи ар”, подчерта Цветанов. Той уточни, че партията ще се регистрира самостоятелно за евровота.

В Националния щаб ще работят по организационни задачи Димитър Главчев и Алексанъдр Ненков. С юридическите въпроси ще се занимават Красимир Ципов, Данаил Кирилов, Димитър Лазаров. „Целта е да бъдем първата политическа сила, която се регистрира в ЦИК”, обясни Цветан Цветанов.

„На евровота задача пред ГЕРБ е и отново да бъде партията, която да получи най-много гласове, да постигне най-високия резултат и да увеличи евродепутатите си в Европарламента. България ще избере ГЕРБ, защото знаем, че Европа не е само континент, общият пазар, европейските институции, ценности, стандарти”, даде заявка водачът на листата на партията Томислав Дончев.

Кампанията ще стартира на 27 април в София, в зала „Армеец". Парите за нея ще бъдат изцяло от партийната субсидия, даренията ще бъдат напълно забранени, за да няма никакви спекулации, обяви ръководителят на щаба. По думите на Цветан Цветанов, агитацията ще е „лице в лице".

  • ЕП със "зелена светлина" за новата Еврокомисия
  • Кристалина Георгиева с големи шансове за важен пост в бъдещата ЕК
  • Кандидат-еврокомисарят Вигенин "зачеркна" шансовете на К.Георгиева
  • Премиерът подкрепи Кристалина Георгиева за първи дипломат на ЕС
  • Официално: Бареков с двете най-скъпи БГ места в европарламента
  • Бареков и Станишев се събраха в ЕП
  • Искра Михайлова кандидат за шеф на Комисията по регионално развитие в ЕП
  • Колко и какви депутати даде България на ЕП?
  • Станишев с втори фалстарт по пътя към ЕП (ОБНОВЕНА)
  • Станишев дезертира в ЕП (ОБНОВЕНА)