Ограничения за автомобилите в София по време на „Нощта на музеите“.    Инициативата ще се проведе в събота вечер. От 18 часа до полунощ се забранява влизането на превозни средства по булевард „Цар Освободител“, както и площад „Независимост“. 

На място ще има и екипи на СДВР, които ще  регулират движението при нужда и ще следят за нарушения, уточняват от Столичната община.

На 18 май  София се присъединява към европейския празник с нощна програма в повече от 50 музея и галерии. Изложби, концерти, работилници, филми, обиколки с екскурзовод – всичко това е част от „Нощта на музеите“ в столицата.

Френският институт в България ще отвори вратите на медиатеката между 16:00 и 20:00 ч., за да ви върне в сърцето на XVIII в. с последната част на играта Just Dance 2024, която ще ви накара да танцувате виртуално в замъка Версай. Вход свободен с предварително записване: https://forms.gle/XDrgk6nTzYgi4swEA

По същото време, в 19:00 ч. в зала „Славейков“, по случай Олимпийските и параолимпийските игри в Париж, ще има специална вечер с анимационно кино, посветено на спорта, с късометражните филми „Атлетикус“ и култовия филм „Трио Белвил“.

По време на събитието, за удобство на посетителите, ще има специална атракционна ретро линия, организирана от Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“, съвместно със „Столичен автотранспорт“ ЕАД и Икарус 260 и 250 България.

Линията ще се обслужва от възстановените модели Mercedes-Benz O305G, Чавдар 130, Икарус 280 и Икарус 260 и ще свързва музеите в централната градска част с Национален политехнически музей, музей „Земята и хората“ и Национален исторически музей.

Автобусите ще тръгват на всеки 20 минути във времето между 18 и 0:30 часа.

Вижте цялата програма ТУК.