Лидерите на ГЕРБ и на „България без цензура” открито хвърлиха обвинения в купуване на гласове и манипулиране на вота още преди края на изборния ден. Бившият журналист и някогашният „му генерал” изпуснаха нервите си и дистанционно през медиите си размениха любезности, характерни за българската политическа сцена.

Първо Борисов обяви костинбродската афера, Мая Манолова и „Цензурата” за творения на „най-крадливите”, а след това Бареков контрира с твърдението, че ГЕРБ е купила 12 хиляди ромски гласове в Пловдив.

В основата на словесния им дуел се превърнаха ромските гласове след редицата медийни репортажи на неприкрито купуване или уговаряне на вота в циганските махали в цялата страна.

„Нямам против да се проверят гласовете в ромските махали”, каза на пресконференция Бареков. „Срещу нас се подават сигнали на всеки час в страната. Смятаме, че най-много се играе срещу нас от страна на ДПС и БСП”, продължи той.

Бареков дори обяви: „Пари за гласове нямаме, нямаме и за кебапчета и кюфтета”.

„Появи се Борисов, който да говори за имена и партии, и аз говорих, но не споменавах имена на партии. Ние гласове не купуваме. Имаме 12 членове от ромски произход в Пловдив”, обясни той.

„Бойко Борисов си е поръчал в квартал „Изгрев” в Пловдив 12 хиляди гласа. Говоря вече с имена на партии, защото Борисов заговори за „Цензурата”, каза още Бареков.

Самият Борисов обяви, че ГЕРБ няма намерение да дава пресконференция вечерта след края на изборите и излизането на първите резултати, "защото иска да види първо резултатите от изборите, да се знае как са гласували в големите градове и селата, както и да знае по възраст как се е гласува, също така и как е преминало гласуването в ромските квартали”.

„Тогава вече ще ви дадем материал със списъчета кои партии са купували гласове”, каза той.

„Когато излязат резултатите, тогава трябва да се дава пресконференция, а не при една такава ниска избирателна активност, защото не се знае какво ще се случи – може да има дори и разместване”, заяви още той.

  • ЕП със "зелена светлина" за новата Еврокомисия
  • Кристалина Георгиева с големи шансове за важен пост в бъдещата ЕК
  • Кандидат-еврокомисарят Вигенин "зачеркна" шансовете на К.Георгиева
  • Премиерът подкрепи Кристалина Георгиева за първи дипломат на ЕС
  • Официално: Бареков с двете най-скъпи БГ места в европарламента
  • Бареков и Станишев се събраха в ЕП
  • Искра Михайлова кандидат за шеф на Комисията по регионално развитие в ЕП
  • Колко и какви депутати даде България на ЕП?
  • Станишев с втори фалстарт по пътя към ЕП (ОБНОВЕНА)
  • Станишев дезертира в ЕП (ОБНОВЕНА)