В края на март следващата година българските фенове на микс от пънк, джънгъл и дръм енд бейс ще могат да видят на живо френските основоположници в жанра La Phaze.

Групата ще забие в София по покана на Teren Music. Това ще е и първата изява на родна земя на бандата, която се слави с безкомпромисния си стил пънгъл (микс от джънгъл и пънк) и зареждащите си изпълнения на живо.

La Phaze е създадена още през 1999 г., като в момента групата е в състав Damny, Arnaud, Rouzman  и Cédric. Бандата, която има зад гърба си цели 8 албума се утвърждава на световната сцена с тавата Pungle Roads от 2002 г. заради ангажиращите си текстове и уникалната смесица от рок, пънк, джънгъл и хип-хоп.

Последният им албум Psalms and Revolution излезе през април тази година. В него преобладават англоезични песни, но стилът на La Phaze остава непроменен и феновете го определят като най-добрия им албум до момента.

"La Phaze са група с няколко лица, подхранваща публиката със силна енергия от различни стилове и течения в музиката. Затова за нас е чест, че такaва емблематична банда ще зарадва и феновете си в България“, каза Цветелина Грозданова от Teren Music. Толкова силни изживявания по време на живите изпълнения, като тези които предизвикват ветераните от La Phaze, постигат много малко от съвременните банди.“

Групата, с албуми издадени в над 100 хил. копия, често работи с други световно известни експериментатори. Съвместните им турнета с Gogol Bordello и Manu Chao са определяни, както от публиката, така и от изпълнителите, като умопомрачаващо изживяване за тялото и душата на меломаните.

Сред абсолютните хитове на бандата са "Rude Boy“, "RAS“, "Jungleman“ и "Battle“. До момента La Phaze са изнесли повече от 400 концерта по целия свят. Организаторите от Teren Music обещаха скоро да разкрият повече подробности за изявата на бандата през март в България.