Съоснователят на Гугъл (Google Inc.) Лари Пейдж, чийто дял във водещата интернет търсачка е на стойност близо 20 млрд. долара (13 млрд. евро), и Луси Саутуърт ще сключат брак на церемония, насрочена за 8 декември, съобщи снощи в. "Сан Франциско кроникъл".

Пейдж, който е на 34 години, следва примера на другия основател на Гугъл - Сергей Брин, който се ожени за Ане Войчицки преди шест месеца на церемония на Карибите в ограничен кръг от гости.
След сватбата на Брин Гугъл инвестира 3,9 млн. д. (2,6 млн. евро) в биотехнологичната компания на Войчицки - "23 енд Ми" (23endMe Inc.).

Мястото на бракосъчетанието на Саутуърт и Пейдж не се посочва.
В списъка с поканените вероятно ще бъдат включени много сегашни и бивши служители на Гугъл, както и кметът на Сан Франциско Гевин Нюсъм и милиардерът Ричард Брансън, основател на "Върджин груп" (Virgin Group).

Бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор, който е старши съветник в Гугъл, съобщи пред "Кроникъл", че е поканен на сватбата, но няма да може да присъства, тъй като по същото време ще получава Нобеловата си награда за мир на церемония в Осло, Норвегия. Гор посочи, че въпреки всичко се надява да "се появи" на сватбата чрез видео конферентна връзка.