
Победителят отбеляза постижение от 3 килограма и 320 грама.
Ако си мислите, че беленето на аспарагус е като беленето на картофи или лук - грешите дълбоко. Това е уморителна и времеемка работа. А изисква и сръчност. Затова и ястията с аспарагус са скъпички в ресторантите.
Миналогодишният победител в това състезание е успял да обели 2 килограма и 900 грама за 5 минути. Тазгодишният шампион Гунар Ебел признава, че победата зависи от сръчността и от късмета.
Журито е строго и справедливо - то не само отчита обеленото количество, но и качеството на дейността. Защото както знаем - бързата работа - срам за майстора.
И като се има предвид, че 30-те участници в състезанието бяха преимуществено и най-вече мъже, нежното съсловие няма как да не оцени мъжката подкрепа в кухнята през сезона на салатите.