За да задоволи пристрастените към цигарите клиенти, готвачът слага по малко тютюн в храната им.

В кухнята на ресторант "Серафина Сандро" в Манхатън текат обичайните дейности - рязане, стъргане, пасиране и задушаване на продукти. Обаче вгледате ли се внимателно в ръцете на главния готвач Сандро Фиорити, ще видите, че той слага в храната необичайна подправка - тютюн. Това е поредният опит на нюйоркските пушачи да заобиколят новия драконовски закон, забраняващ пушенето във всички ресторанти, барове и дискотеки. Самият Фиорити е страстен пушач и си свива цигари по собствена рецепта. Той обяснява, че тютюнът е лесен за обработка.

"Вземам листа тютюн, нарязвам ги на ситно, добавям масло, бренди и вода и варя тази смес 50 минути. Отварата може да се използва за всякакви цели", обяснява готвачът.

От устата му рецептата наистина изглежда лесна за изпълнение. На помощниците му обаче е отнело цели два месеца, докато се усъвършенстват. Първите им опити имали ужасен вкус, но сега персоналът смята, че предлага уникално меню. Собственикът на ресторанта Виторио Асаф твърди, че нюйркският кмет Майкъл Блумбърг му е направил услуга с въвеждането на новия закон, защото така е стимулирал готвачите да проявят изобретателност. Фиорити уверява, че слага в храната само по половин грам тютюн и го използва повече като подправка, отколкото като заместител на цигарите.