Директорът на Столичната библиотека Георги Белчев представи на лишените от свобода фототипно издание на Библията от 15 век. В изложбата, посветена на коледните празници, лишените от свобода се докоснаха до книги и репродукции на икони, чиито оригинали се пазят в Хилендарския манастир на Света Гора.

"Един човек, който вярва в нещо, не мисля че трябва да чака някакви празници или нещо подобно. Би трябвало един вярващ постоянно да мисли за това", казва Евгени Стоилов, лишен от свобода, отговорник на 8-ма група.

Изложбата е организирана от Столичната библиотека и Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода. Поводът е предстоящият празник Рождество Христово.

"И в навечерието точно на този ден се опитваме нашата аудитория да я накараме да се върне при семействата си. Да преосмисли житейския си път", пояснява Валентина Караганова, заместник-началник "Социални дейности" - Софийски затвор.

"Тоест, ако ние им предложим сега добрата ръка и споделим с тях празника, надяваме се те като излязат, да споделят с нас отговорността от това, че живеем заедно", казва отец Николай.