Масовият убиец Митко Харакчиев остава в ареста. 

Харакчиев беше задържан след пълни самопризнания за две убийства. Не е изключено да е извършил още убийства, допускат криминалистите.                                                                                 В момента се проверяват всички, обявени за национално издирване.

Харакчиев е наемал микробусите на жертвите от пиаци за превозване на стока.  

Миналата седмица двама мъже потърсили помощ от полицията в Хасково. Митко Харакчиев наел "Мерцедесите" им от Пловдив към Хасково, но на магистралата ги накарал да отбият по черен път и да изчакат още хора. Тогава ги нападал в гръб. Съдебните лекари са установили, че мъжете имат дълбоки рани по тила и спешно са оперирани.

На двете лица са намерени проектил от пистолет, който е бил изваден след хирургическа намеса. Следите отвеждат криминалистите към вилна зона до Хасково, където в гараж се разфасоват микробуси “Мерцедес”. 

Полицията направила заградителни мероприятия и вечерта Харакчиев пристигнал и  започнал да разкомплектова микробус, марка “Мерцедес”, бял, който се оказва, че е на лице от село Гълъбово. В микробуса имало много кръв.

В гаража са открити пет микробуса, вещи на обявени за изчезнали мъже и повреден незаконен пистолет "Маузер".

Харакчиев си признава, че е убил двама мъже от Стара Загора. Откритите в гаража автомобилни части се оказват от техните микробуси.

При първото убийство, което  е извършил, той е стрелял в тила на жертвата. Не е успял да  доубие втория мъж и затова го е намушкал на няколко места и така го е доубил.
За да се отърве от телата на жертвите си, Харакчиев ги заравял край местни села.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!