Съпругата на престолонаследника принцеса Масако днес напусна императорската Болница в Токио с новородената си дъщеря.

Принцеса Масако с малката на ръце се появи на прага на болницата, придружена от сияещия си съпруг - принц Нарухито. Тя махна с ръка за довиждане на лекарите, които излязоха да я изпратят.
В това време малката принцеса Аико беше потънала в здрав сън, несмущаван от светкавиците на фотоапаратите и шума на десетките репортери, дошли да отразят събитието.

Хиляди хора се бяха събрали струпали по целия път от болницата до императорския дворец, любопитни да зърнат най-младия член на императорската фамилия и щастливите му родители.

Принцеса Масако, която утре навършва 38 години, роди малката Аико преди една седмица, след осем години брак с 41-годишния принц Нарухито. Вчера тя бе кръстена от своя дядо в съответствие с вековната традиция.
"Аико" означава "човек, който обича другите". Освен радостта, която донесе на цялото императорско семейство, раждането на малката принцеса ускори дебата за промяната на закона за наследяване на императорската титла. Засега той позволява на престола да се възкачват само мъже.