Д-р Накамато твърди, че именно той е измислил флопи дисковото устройство още през 50-те години, макар че според компютърния гигант “Ай Би Ем“ това е дело на неговите експерти през 60-те.  

Доктор Накамато се представя като носител на титлата "Най-велик учен в историята", връчена му от Академията на науките на САЩ, както и на Световна награда за мир “Ганди”.

Сред феноменалните открития на японския гений са моторизирани обувки, самонасочващ се стик за голф и дори спрей, който усилва сексуалните преживявания.

Доктор Накамато е особено горд със специалното си кресло за електротерапия на мозъка. Столът, наподобяващ тези във фризьорските салони, пуска електрическа вълна през главата на потребителя, която по думите на изобретателя подобрява зрението, засилва мозъчната дейност и премахва умората. Накамато твърди, че е продал 50 000 бройки от креслото си.

По време на двудневния конгрес на гениите, докторът очаква около стотина сродни души от целия свят. Форумът е организиран в сградата на най-голямата железопътна гара на Токио.            Повечето гости, обаче несподеляха ентусиазма на организатора.