Бившият военен министър Ахмед се е предал в град Мосул с посредничеството на хуманитарна организация и след като получил уверения от американската страна, че ще се отнасят към него добре. Това съобщи представител на посредниците от Иракската лига за човешки права.

Американски източници потвърдиха новината, но се въздържаха от коментар. Броят на високопоставените служители от обкръжението на Саддам Хюсеин, които бяха убити или заловени от американските сили, достигна 40 души.

Официален представител съобщи в Багдад, че трима американски войници са били убити, а двама ранени при нападение от засада на иракски бойци, близо до родния град на Саддам Хюсеин Тикрит. Други двама американски военнослужещи бяха ранени при атака срещу конвоя им западно от Багдад. На около 50 км северно от столицата американски войник е загинал при злополука, докато разчиствал слаботокови кабели.

Междувременно стана ясно, че президентите на Франция и Съединените щати ще се срещнат в Ню Йорк, в началото на идната седмица. Жак Ширак и Джордж Буш ще обсъдят обстановката в Ирак и мерките за стабилизирането на неговата икономика.