Стотици пожарникари и войници продължават да се борят с горските пожари в централната част на Партугалия. Операцията е затруднена от високите температури, стигащи до 40 градуса по Целзий.
Възрастен човек загина, след като къщата му бе погълната от огнената стихия.

В Южна Франция огнеборци се опитват да овладеят последния от големите пожари, които отнеха живота на 5 души и унищожиха 300 000 декара гори. Въпреки, че през нощта ветровете утихнаха и огънят престана да се разпространява, все още съществуват опасения, че пожарите са предизвикани умишлено. Хиляди хора, много от които туристи, бяха евакуирани от засегнатите райони от началото на седмицата, когато избухнаха пожарите.

По-рано днес властите обявиха, че ще претърсват всички, които влизат в горите, за да предотвратят умишлените палежи. За подпалвачите са предвидени строги наказания. Вече е задържан заподозрян за умишлено предизвикване на пожар. Той трябваше да се яви пред съда днес следобед. Полицията смята, че действията на 30-годишния мъж били знак на отмъщение. Той се кандидатирал за работа в противопожарната служба, но молбата му била отхвърлена.