Американският военен министър Доналд Ръмсфелд призна, че Осама бен Ладен и лидерите на талибаните не са заловени.
За ръководителя на "Ал Кайда" не се знае със сигурност дали е още в Афганистан или е в Пакистан. Една от версиите е, че бен Ладен се е установил в Пешавар.

Данните на пакистанското разузнаване и на антиталибанските сили са твърде противоречиви. Според източници от Кабул Осама бен Ладен е изградил своя база в пакистанския град Пешавар, но продължава да се движи близо до границата с Афганистан.
Военният министър на Афганистан Мохамед Фахим също предполага, че лидерът на "Ал Кайда" е в Пакистан.
Агенти на американското разузнаване разпитват 200 талибани, които са избягали от Афганистан и се намират в затвора на пакисатнския град Кохат. Служителите на ЦРУ се опитват да съберат информация за местонахождението на бен Ладен.
В интервю за "Крисчън сайънс Монитър" ръководителят на разузнаването на талибаните твърди, че той е жив и се намира в района на афганистанско-пакистанската граница.

Ние не можем да се сърдим на Пакистан, тъй като границата с Афганистан е дълга и трудно може да се контролира, заяви във Вашингтон Доналд Ръмсфелд.

Вестник "Пакистан Обзървър" пък писа, че Осама бен Ладен може да е починал от белодробното си заболяване и да е погребан в пещерите на Тора Бора.