Търг за предмети, принадлежали на музикални знаменитости, започна в Ню Йорк. Сред предложените вещи са първият договор за звукозапис на неповторимия Джими Хендрикс, както и еротични аудио и видео записи на Мадона, която тя е изпратила на свой приятел.

Разпродажбата започна вчера и върви по интернет. В нея са включени разнообразни вещи на известни личности от света на рока и рок-енд-рола.

"Всичко от днес назад до класическия рок и рок-енд-рол. Това е страхотен аукцион. Има по нещо за всеки и, бих казал, имаме доста вещи на велики идоли", казва Питър Сийгъл - организатор на търга.

Особен интерес потребителите проявяват към първия звукозаписен договор на стойност 1 долар на виртуозния китарист Джими Хендрикс. Договорът е подписан на 15 октомври 1965 г. и сега за него специалистите предвиждат цена от най-малко 250 хиляди долара.

Две оригинални касети със 17-минутен запис на звукови послания от Мадона до нейн бивш бодигард и любовник, записани на телефонния му декретар, обещават също висока цена - от 30 до 40 хиляди долара.

"Освен това имаме и това е едно от моите любими неща - ръкопис на лирика от Боб Дилън - текстът на песента "Хард рейн", написана тук в Ню Йорк", допълва Сийгъл.

Музикалните фенове могат да избират измежду 450 лични вещи и документи, собственост или свързани с кариерата и личния живот на музиканти като Брус Спрингстийн, Елтън Джон, Джон Ленън, Майкъл Джексън.

Разпродажбата ще продължи до 5 август.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето