За осма поредна година Разград ще бъде домакин на панаира на киселото мляко и фестивала на народните традиции и художествените занаяти, който ще бъде открит днес от 11 ч. на площад "Независимост". Организатор на проявата е общинската администрация.

Тази година в събитието ще участват над 200 танцьори и 100 утвърдени майстори на българските занаяти, които през трите дни на панаира ще представят своите умения и талант на младото поколение в инициативата "Първи стъпки в занаята". Да се включат в традиционното обучение са заявили желание повече от 100 деца.

В програмата на панаира са включени атрактивни конкурси, изложби, фолклорни изяви на състави от страната и чужбина, дегустации на мляко и млечни продукти.

От 11:30 часа във фоайето на Общинския културен център ще бъде представена изложбата на Регионалния исторически музей "Разградското кисело мляко - традиции и тайни". Малко по-късно гостите и жителите на града ще могат да видят фотоизложбата на Александър Широбоков от руския град Орел с фотоси от Лудогорието и миналогодишното издание на панаира. Тя ще бъде експонирана в залата на бул."България".



Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето