Това, което направи прокуратурата, напълно отговаря на изготвения профил на убиеца. Това заяви в предаването на bTV "Тази сутрин" криминалният психолог Бойко Ганчевски. Той допълни: "Ние посочихме тогава, че лицето е агресивно, неуравновесено, вероятно подтикнато от случаен стресор, за да извърши това престъпление, психопат, и трябва да се търси от криминалния контингент и от лица, които евентуално са лекувани в психиатрични болници".

На базата на догадката в профила за нисък социален статус и нисък интелектуален статус са започнали да търсят лица, които да се пресеят и през така наречения детектор на лъжата, или полиграф, съобщи още Бойко Ганчевски и уточни:

"Тогава ние установихме, на базата на така наречената "скай методика" – "знаеш ли, подозираш ли, ти ли си" – тогава пропаднаха три лица, но това лице не беше подложено на полиграф. Впоследствие обаче, на всички тези лица им беше взета ДНК проба, които бяха заподозрени, и както знаете те бяха изпращани както във ФБР, така и в Специализираната лаборатория за генетични изследвания в Лондон, която е една от най-добрите в света".

Третият етап на изследването на лабораторията е дал определени акценти на третата хромозома, която не е била ясна, или "особености на третата хромозома", информира още Бойко Ганчевски, като уточни, че "това вероятно е довело разследващите, в лицето на следовател Мартински, който е изключително опитен следовател, за разлика от предишния, който направи редица грешки при самия оглед и разследване на престъплението, и вероятно са стигнали до извършителя".

"ДНК експертизите първо са направени в България от Научния институт по криминалистика и криминология, но тогава те не успяха да извадят третата хромозома, която да може да установи конкретното лице, а не родственик. Доколкото ми е известно при третото изследване има особености на третата хромозома и това вероятно е дало основание на прокуратурата да повдигне това обвинение", обясни още Ганчевски и припомни версията си:

"Аз ще ви кажа пак моята версия, която я издигнах – престъплението не е предварително замислено, момичетата са нискорискови жертви, те са неатрактивни, но са със съотвутно поведение, което е свързано със сравнително по-свободно поведение, в сексуален аспект.

Те доброволно са отишли, защото те се изпаряват и ние не можем да намерим точно мястото, където е извършено това престъпление. Доброволно са отишли с извършителите, не с извършителя, и на едното от момичетата, разбира се голямата сестра, се оказва, че тя има така наречената вагинизъм болест, която при полово сношение може да доведе и до летален край.

Ето това е и причината за вероятно случайната смърт на една от сестрите, което е довело естествено и до смъртта на другото момиче(...) и то под влияние вероятно на алкохол, на наркотици и други от извършителите".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето