Във Франция се разигра заложническа драма. Въоръжен със саби младеж задържа 20 деца в детска градина в Безансон. Инцидентът се размина без жертви и пострадали след специализирана операция на полицията.

17-годишното момче нахлуло в център за предучилищна подготовка малко преди обяд и заплашило със сабя децата, заедно с учителката им.

Първоначално заложниците били 20 деца на възраст между 4 и 6 години. След преговори нападателят започнал да освобождава на групи похитените. В това време специални полицейски части щурмували сградата.

"Организирахме обяд. Това беше най-добрият момент за действие. Внесохме храната и така отделихме децата на безопасно разстояние. Специалните части влязоха и задържаха похитителя", разказва министърът на образованието Люк Шател.

Младежът е арестуван, без да окаже съпротива. Според местни медии нападателят бил нестабилен и единственото му искане било за пистолет, с който да се самоубие. Започнало е разследване на мотивите за престъплението. Инцидентът се размина без жертви и пострадали.

Ексклузивни кадри от мястото на инцидента - вижте тук