Пожар пламна във влака от Пловдив за София. В момента композицията се намира в пловдивския квартал "Прослав".

Огънят е лумнал около 17,50 ч., около десетина минути, след като влакът е потеглил от гара Пловдив.

Пожарът е тръгнал от втори вагон. Инцидентът се станал под надлеза на околовръстния път на Пловдив между квартал Прослав и с. Златитрап.

Пожарът вече е потушен, съобщи БТА.

Напълно са изгорели първите два вагона от общо четири, няма пострадали. Във влака са пътували около 260 пътници, които са били евакуирани.

Според пътниците паника не е имало. Всички са били отдалечени на безопасно място. Една част от тях са се прибрали в Пловдив, а другите са извозени с автобуси до София, съобщиха служители на мястото на инцидента.

Според пожарникарите най-вероятната причина за пожара е късо съединение в електрическо табло между втория и третия вагон.

По информация на машиниста влакът е на 36 години и преди да потегли не е имало данни за възникване на техническа неизправност.

На мястото е останал дежурен противопожарен автомобил, който продължава да облива обгорелите вагони.

Движението по околовръстния път временно е спряно.

Пожарникари са започнали да разчистват изгорелите вагони и да проверяват за евентуални жертви. Това каза за БТА говорителят на пожарната в Пловдив Георги Кунев. По думите му проверката за жертви е задължителна процедура, която се извършва независимо от твърденията на началника на влака, че всички пътници са евакуирани своевременно.

От БДЖ съобщиха, че организират превоза на пътниците от влака по линията от за София. Осигуреният автобусен транспорт е от мястото на инцидента към гара Септември.

В момента движението на влакове в района на спирка Прослав е прекъснато поради инцидента. БДЖ разработва план за превозването на пътниците от следващите влакове в двете направления, които по разписание трябва да преминат през участъка.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето