Джулио, много хора се питат на колко години си?
На 24. Роден съм през 1984 година. Висок съм 1,88 м. Зодия везни съм, защото съм роден на 27 септември.

Вярно ли е, че учиш за зъболекар?
Да. Остава ми още много малко, за да се дипломирам. Винаги съм харесвал медицината. Тя ми е по наследство, защото баща ми е хирург и по един или друг начин този факт повлия на избора ми. Харесва ми да използвам ръцете си, за да лекувам.

Как се зароди желанието да бъдеш актьор?
Спонтанно. Още като дете обичах да се занимавам с рецитиране, с театрални постановки. Приемам и двете ми професии за сериозни, въпреки че са коренно различни.

А с каква роля започна кариерата ти на актьор?
Снимах се в една телевизионна реклама. Освен това известно време работих като фотомодел и живях две години в чужбина. На 21 години се явих на кастинг за малка роля в сериал и я получих. След това се снимах в игрален филм и в "Дъщерята на Елиза". Именно ролята в този сериал ми донесе международна популярност.

Как се подготви за ролята на Андреа?
Беше изключително забавно да се снимам в "Дъщерята на Елиза", защото аз и конят ми никак не се разбираме и той непрекъснато ми погаждаше номера. Страхувах се от конете. Имам чичо, който много обича тези животни и който ми казваше преди снимките: „Не трябва да се страхуваш. Конете са много чувствителни животни и усещат всичко”. И още на първия снимачен ден паднах от коня и се наложи да вляза в болница. Конят беше огромен, но с времето свикнахме един с друг и снимките продължиха без особени инциденти.

Какво почувства, когато ти казаха, че ще изпълняваш главната мъжка роля в "Дъщерята на Елиза"?
Първоначално бях много уплашен. Направо си умирах от страх дали ще се справя или не. Проектът беше амбициозен, мащабен и означаваше огромна отговорност за мен. Но режисьорът беше много опитен. Научих много неща от екипа на сериала и успях да превъзмогна страховете си.

Добре ли се разбираше с колегите си?
Добре е меко казано. Разбирахме се отлично. Всички ми помогнаха много както в професионално, така и в лично отношение. Отнасяха се превъзходно с мен. Докато протичаха снимките, всяка вечер целият екип се събираше около една маса, за да вечеряме заедно. През тези осем месеца ние бяхме като едно семейство.

Поддържате ли връзка помежду си?
С някои хора съм по-близък и говорим по телефона често, с други се чуваме по-рядко. Но ми останаха истински приятелства след края на снимките.

Влюбвал ли си се така, както се влюби Андреа в Аниезе?

Може да се каже, че съм изживявал само част от една такава любов. Влюбвал съм се, но любовта ми се оказа невъзможна. Аз живея в Италия, а тя не е италианка. Разстоянието ни раздели. Като цяло съм много романтичен мъж.