Инцидентът става на централния булевард в областния град. 38-годишен мъж пресича пешеходна пътека, когато край него профучава автомобил. Шофьорът спира и между двамата участници в пътното движение се разменят няколко остри реплики. Стига се до стрелба.

Свидетели на станалото отказаха да застанат пред камерата, но разказаха, че след разменените остри реплики пешеходецът е бил подгонен от шофьора и негов спътник, съборили го на земята и започнали да го бият. В своя защита мъжът извадил пистолета и произвел няколко изстрела.

По случая е образувано досъдебно производство

"Чл.339 - за незаконно притежаване на оръжие, защото газовият пистолет е преработен, от него е изваден механизъм, който му позволява да стреля със стоп патрони. Другия член е чл. 325, става въпрос за хулиганство, тъй като престъплението е извършено по особено циничен и дързък начин", обясни главен инспектор Петко Деведжиев.

Стрелецът не е задържан от органите на реда, заради здравословното му състояние. Лекарска експертиза е доказала, че мъжът е с остра вирусна инфекция.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето