Търговски комплекс с 20-тина павильона в Златни пясъци изгоря при пожар тази сутрин. От около 20 дървени бараки не е останало почти нищо. Пожарът избухнал малко преди 9 ч., когато на мястото все още не е имало много хора. Три противопожарни коли и водоноски от Варна се включват в гасенето, помощ пристига и от Албена.

За 20-тина минути огънят е локализиран. Спасени са прилежащите дървени конструкции и близкия ресторант. Все пак пораженията можеше да са по-малко, ако в Златни пясъци имаше звено на пожарната, както е било до преди десет години.

"Ако на територията на Златни пясъци имаше противопожарен автомобил, от 2 до 3, до 5 минути той ще достигне до мястото на пожара и просто щетите щяха да бъдат много по-малко. 20 минути са предостатъчно да се развие пожарът и да обхване съседните сгради", каза Сашко Грудев, директор на ОД ПБЗН.

В изгорелите магазини са се продавали дрехи, аксесоари и сувенири - част от които леснозапалими. Повечето собственици, турскоговорящи, не пожелаха да говорят пред медиите. Видимо разстроени, те оценяваха щетите - стоката била за хиляди левове. И незастрахована.

Засега не може да се каже дали пожарът е умишлен. Павильоните са на първата - най-атрактивна линия, в курорта.