45-годишната жена, която пострада при пожара в София, е починала. Жената бе настанена в противошокова зала на Военномедицинска академия в много тежко състояние с политравма, в травматичен шок, фрактура на четирите крайника и други наранявания. Тя е скочила от 5 етаж на горящата сграда и е получила тежка черепно-мозъчна травма.

При пожара, който горя в късния следобед, таванското жилище на семейството и целият покрив на пететажната сграда на улица "Самуил" бяха напълно унищожени.

Пожарът избухва и се разпростира много бързо докато семейството си прави барбекю на терасата. Когато виждат пламъците бягството по стълбите вече е било невъзможно. В паниката семейството се опитва да се спусне от терасата към прозорец на долния етаж. Бащата и майката не успяват да се задържат и падат върху козирката на съседната сграда.

Съседи и случайни хора помагат на децата и ги извеждат от сградата. Жената бе откарана с тежка черепно-мозъчна травма и счупвания на четирите крайника във ВМА, където по-късно почина. В Пирогов са бащата и двете деца.  

Мъжът е с комбинирани травми на сърцето, корема и крайниците. Децата се изследват, няма опасност за живота им, съобщиха за bTV от "Пирогов".

Съседи разказаха, че бащата откупил таваните на жилищната сграда преди няколко години и против всякакви строителни правила и норми преустроил покрива в апартамент с тераса.