При инцидент с международния пътнически влак София-Москва в района на жп гара Горна Оряховица е загинал 62-годишен мъж от същия град, потвърдиха от местното поделение на Транспортна полиция.

По данни от започналото разследване, около 23.54 часа миналата нощ при влизане в гарата влакът прегазил мъжа, който по неясни причини бил на релсите. Поради инцидента разписанието на международния влак е забавено около 50 минути.

БДЖ съобщи и за друг инцидент - лек автомобил се е блъснал в товарен влак при неправилно преминаване на прелез.

Автомобилът е направил опит да премине прелеза при спуснати бариери и задействана предупредителна сигнализация за наближаващ влак. Той застанал на линията пред приближаващия товарен влак, след което е последвал удар.

Инцидентът е станал около 16:25 часа във вторник на железопътен прелез между гарите Дряново и Соколово. От удара са нанесени леки щети по локомотива. Няма пострадали служители на железницата или пътници от автомобила.

Това е 11-ият случай от началото на годината, при който се стига до подобно произшествие при неправилно преминаване на прелез. От БДЖ призовават водачите на пътни превозни средства да спазват изискванията за преминаване през железопътните прелези.