Поредният случай на влизане с газов пистолет в училище - този път в пловдивското село Скутаре. Вчера сутринта петокласниците се приготвят за първия час, когато в класната им стая нахлува бизнесмена Боян Жеков с дъщеря си Бетина. Вика пред дъската Йордан и Богдан. Вади газов пистолет, зарежда го. И им провежда специален урок.

"Той го насочи пистолета в главата ми, иска да ме застреля. Каза - още веднъж ако я пипнеш, ще ти пръсна мозъка", разказва Йордан.

Две момчета от класа сигнализират директора. Той от своя страна - полицията.
По-късно през деня бащата на петокласничката е арестуван и срещу него е образувано бързо полицейско производство за хулиганство.

"Беше напълно адекватен. Аз разговарях и с дъщеря му, тя каза - аз извиках татко, но не знаех, че има пистолет и, че ще направи това”, казва Иван Иванчев.

Причина за гнева на родителя били закачки на момчетата с дъщеря му.

"Обарват я, взимат й нещата постоянно, гонят я - те наистина са виновни, но не трябва да се постъпва така с тях", обяснява Грозденка.

Кметът на Скутаре обвини директорът в невъзможност да се справи с дисциплината в училище.

"Слаба дисциплина в училището от класния, директора, учителския състав - това е за мен. Ще се търси отговорност от всички", каза Георги Тимонов.

Регионалният инспекторат също проверява случая, а директорът твърди, че не е знаел за проблемните отношения.