Ням секс филм с участието на Мерилин Монро беше продаден на нюйоркски бизнесмен за сумата от един милион и 500 хиляди долара. Купувач на филма е Кея Морган, който колекционира документи от личния живот на Мерилин Монро с цел да ги предпази от любопитството на широката общественост. Според Морган, който вече е гледал лентата, Монро е снимана как прави орална любов с мъж с неизвестна досега самоличност. Тя е облечена, а лицето на мъжа не се показва през целия филм.

"На първо място това е страхотна инвестиция. На второ - този документ е удостоверен пред ФБР от Джо Ди Маджио, който бил много разстроен, когато го видял. През 60-те той се опитал да го откупи за 25 хиляди долара, но не успял", казва Кея Морган.

За Мерилин Монро се носи слух, че е имала връзка с американския президент Джон Кенеди. Тогавашният директор на федералното бюро за разследване Едгар Хувър, който бил враг на Кенеди, се опитал да докаже, че именно президентът е вторият участник в секс сцената. Но това твърдение така и не било доказано. Колекционерът Морган попаднал на филма, докато събирал информация за документален филм на Мерилин. Той се натъкнал на бивш агент на ФБР, чийто син успял да измъкне лентата от архивите и да я копира. Сега Морган има оригинала, а за службите е останало копието.