Двете тежки катастрофи са станали почти по едно и също време. При пътните инциденти има пострадали 9 души, съобщиха за агенция “Фокус” от Националния медицински координационен център.

Малко след 17 часа на Карловско шосе се е преобърнал се микробус. Пострадали са 4 жени и един мъж. Едната от пострадалите, на 42 години, е с със счупена ключица. Друга 50-годишна жена е с контузия на главата и гръдния кош, жена на 52 години е с контузия на гръдния кош и на ломбалните прешлени. Четвъртата жена е с контузия на главата. Раненият мъж е на 41 години и има сътресение на мозъка. Всички пострадали са настанени в болница "Свети Георги".

Другата катастрофа е станала около 20 минути след 17 часа на пътя Айтос-Карнобат, когато лека кола се блъска в товарен автомобил. Пострадали са четирима души.

Дете на 8 години е с контузия на главата. Бащата на детето е с политравми. При инцидента е пострадала и 25 годишна жена. Тя е бременна в осмия месец и е получила контузия в областта на корема.

Четвъртият пострадал е 26 годишен младеж с контузия на главата. Ранените са хоспитализирани в Шокова зала на болницата в Бургас.