Монреал изравни полуфиналната си плейофна серия на 2:2 победи срещу шампиона в НХЛ Питсбърг, след като постигна драматичен домакински успех с 3:2.

Максим Лапиер и Брайън Джионта вкараха две шайби в разстоянието на 1:33 минути в третата част за победата на "канадците". Том Пят даде преднина на домакините след 2:34 минути игра, но Питсбърг стигна до пълен обрат до края на първата част. Макс Талбот вкара за 1:1 след грешка в отбраната на Монреал, а Крис Куниц отбеляза от положение с човек повече на леда минута.

След получените два гола вратарят на домакините Ярослав Халак се разигра и отрази всички останали удари за крайните 33 спасявания до края на вечерта. Важният успех за им осигури още едно домакинство, но среща номер 5 ще бъде отново в Питсбърг.

Йохан Францен наниза забележителен хеттрик в първата третина при разгромна победа на Детройт със 7:1 над Сан Хосе в плейофна серия от Западната конференция. Така резултатът стана 3:1 победи в полза на Сан Хосе, който ще бъде домакин в петата среща.