Ню Йорк Рейнджърс постигна важен успех с 5:3 над осигурилия си място в плейофите отбор на Бостън в среща от Националната хокейна лига. В средата на третата част Брандън Дубински и Майкъл Зауър вкараха попадения в рамките на 51 секунди и реално решиха мача.

Гостите от Бостън поведоха с 3:0, но благодарение на две попадения на Вацлав Проспал, а след него и на Дубински, резултатът беше изравнен. След това Зауър вкара за 4:3, както и Дерек Стипън на празна врата 52.2 секунди преди края на срещата.

В същото време Сан Хосе разгроми с 6:1 Лос Анджелис и спечели за четвърта поредна година титлата в Тихоокеанската дивизия на Националната хокейна лига. Вратарят на победителите Анти Ниеми спаси 31 удара, а шестима различни състезатели вкараха попаденията за акулите.

Джо Павелски и Марк-Едуард Власич забиха първите два гола в първата третина. Веднага след старта на втората обаче Михал Ханджус намали на 1:2, но след това домакините стигнаха до 6:1 благодарение на Дивайн Сетогучи, Кайл Уелууд, Дани Бойл и Джо Торнтън.