Седмото международно състезание по ски-алпийски дисциплини за момичета и момчета младша и старша възраст за купа "Чамкория” започна с гигантски слалом днес на писта "Ястребец”3. Общо 132 деца от 8 страни (Великобритания, Сърбия, Румъния, Гърция, Кипър, Ливан, Латвия и България) се сътезават в турнира  за купата в Боровец.

Българите обраха златните медали и в четирите категории. Само един от сребърните отиде при състезател от Сърбия. При момичета младша възраст златен медал грабна Лорита Стоименова, а след нея останаха Михаела Кехайова и Бояна Чаева, които взеха съответно сребърно и бронзово отличие. При момчетата младша възраст пръв стана Радослав Дурев, след него се нареди неговият брат-близнак Теодор Дурев, а третото място бе за Асен Мавриков.

В старшата възраст от момичетата златото отиде при Надя Благоева. След нея се нареди Любое Гусева, а третата позиция бе за Владена Борисова. При момчетата старша възраст златото взе Камен Златков, среброто остиде в Марко Стевович - Сърбия, а бронза остана за домакините – за Валентин Милушев.

Състезанието продължава утре със слалом. Старта ще бъде даден в 10.00 часа. За всяка от двете възрасти ще има по два манша. Освен класиране в слалома, утре ще се извърши и класиране в комбинация. Победителите в слалома и гигантския слалом ще бъдат наградени с медали, а за класиралите се в комбиназията са предвидени купи. Награждаването ще се проведе в зоната на финала половин час след приключване на стартовете.