Руският съсобственик на тима на българския национал Светослав Тодоров – Портсмут, Александър Гайдамак вече е еднолично на президентския пост на клуба. След като през януари откупи 50% от акциите на английския тим от собственика му Милан Мандарич за сумата от 35 милиона английски лири, сега Гайдамак извади нови 32 милиона лири, за да притежава напълно клуба. Феновете на Помпи изразиха радостта си от действията на Гайдамак, след като през миналия транферен прозорец, лично той осигури бюджет в размер на 20 милиона паунда за покупки на мениджъра Хари Реднап, за да може той да задържи тима в елита. В същото време обаче привърженците на Портсмут изразиха съжалението си от факта, че дългогодишна ключова фигура от ръководството на тима напуска. Хърватският бос пое Помпи през 1998 година и оттогава издигна доста клуба, след като под негово ръководство той се класира и утвърди във Висшата лига. Той обаче категорично отрече напълно да се оттегля от „Фратън парк”.

„Не изчезвам напълно от хоризонта. Ще помагам на Александър с каквото мога. Спокоен съм за бъдещето на клуба, защото знам, че го оставям в ръцете на човек с огромни амбиции. Не можех да се надявам на по-добро развитие на обстоятелствата от това и знам, че феновете ще подкрепят Александър със същата невероятна страст, с която подкрепяха и мен. Именно Гайдамак е човекът, който има силите да изведе Помпи на следващото ниво. Мога само да гледам назад във времето със задоволство от добре свършената работа”, заяви Мандарич.

„Това, което Милан направи за Портсмут е безценно. Неговата предвидливост, вярата му в силите на играчите и страстта му поставиха широката основа, върху която започнахме да градим през януари. Сега трябва да следвам пътят, който той посочи, но това няма да е никак лесно”, коментира от своя страна новият едноличен собственик на Портсмут Александър Гайдамак.

КАМЕН ДАМЯНОВ