“Виждам нашата партия с ново ръководство, с нови идеи, с нов начин на комуникация между членовете си и симпатизантите, с всички, които са работили и са били част от БСП”, заяви служебният спортен министър Весела Лечева в "Защо, господин министър?".

Тя подчерта, че когато си на пето място и за пореден път БСП печели в низходящ ред, то грешките са в ръководството. “Чувам ръководството да обвинява всички, но не и себе си”, каза Лечева.

Лечева добави, че няма да подпише в подписката на БСП срещу “Джендър идеологията”.

Бюджетът в спорта

“Това, което предлагаме за тази година за бюджет за спорт не се различава съществено поради ред ограничения, които имаме във връзка с приетите вече решения от предишните Народни събрания. Ние имахме огромно желание във връзка със спортната инфраструктура, защото това е най-тежкия и сериозен проблем пред българския спорт. За нас като министерство тази спортна инфраструктура е и социална. Спортната инфраструктура е много изостанала”, каза тя.

Бавно и трудно се случват добрите неща, добави Лечева по повод изграждането на нови стадиони.

Тя коментира и изказването на президента Румен Радев в началото на месеца, когато каза, че “Витоша се превръща в музей на затворени и ръждясали съоръжения”.

“Това е така за съжаление вече повече от 20 години е в това състояние Витоша. Мога да кажа, че само за последната година в Европа са изградиха повече от 100 зимни съоръжения, а на Балканите те са 10. Като че ли само ние не можахме да намерим изход от създалата се ситуация. Не може една Македония и Словения да намерят решения, а ние в България да не можем да открием възможност да бъдат модернизирани и изградени нови спортни съоръжения”, каза Лечева.

Тя подчерта, че експертната група има за цел да разработи законови предложения и да ограничи безразборното строителство, но да се даде път и възможност да се строят само спортни съоръжения. 

В тази експертна група участват Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на туризма и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя има за цел да изготви работещи предложения за решаване на дългогодишни проблеми, свързани със зимните спортове и туризма.

“Витоша не е само спорт, а и здравето на нацията ни. Нашите деца до обяд могат да ходят на училище, а следобед да са на Витоша и да имат различни спортни дейности. Не е нормално на една държава в ЕС да намери решение”, заяви спортният министър. 

Бюджетът на страната

“Някой политици се настаниха много удобно в тази поза, предлагайки на обществеността и на гражданите най-добрите си идеи, законодателни решения, а след това бягат от отговорност да създадат правителство бягат от отговорност да приемат най-тежките и болезнените решения, свързани с един бюджет”, каза Лечева. 

Според нея предложеният бюджет на служебния кабинет е на базата на законодателни решения на депутатите от предишните парламенти.

“Нека да има редовно правителство, но като няма - как се работи. Виждам, че въжделенията на Нинова, свързани със служебното правителство са доста широки по отношение на изборните резултати на БСП. Защото основен виновник се оказва и служебното правителство за слабите резултати”, добави Лечева.  

Кой да управлява?

Българските граждани казаха много ясно кои са техните нагласи, към кого симпатизират, на кого гласуват доверие. Виждаме, че няма политическа сила, която да може да управлява самостоятелно. Трябва да се правят разговори, да се правят необходимите стъпки, заяви спортният министър. 

Какво каза Весела Лечева за заплатите на щангистите - четете на btvsport.bg