Старши-треньорът на ЛукОйл-Нефтохимик – Северин Димитров прие сравнително спокойно спечелването на втори трофей. След като преди седмица бургазлии триумфираха с титлата на България днес ЛукОйл-Нефтохимик направи златен дубъл, след като грабна и Купа vivatel България 2007 побеждавайки на финала Пирин Балканстрой с категоричното 3:0.

”Имаше много трудни моменти за нашия отбор през този сезон. Едва ли в началото на годината някой специалист би заложил, че ние ще направим дубъл в България. Надявам се през следващия сезон да покажем добри игри в евротурнирите. Всичко зависи и от селекцията. Ние ще играем за добри резултати в мачовете на Стария континент. Състава трябва да се запази за да се очакват още успехи. Ще бъде лошо да се разбие”, каза Северин Димитров.

”След победата над Левски-Сиконко в полуфинала никой не се съмняваше в крайния ни успех. Бяхме длъжни да докажем пред собствена публика, че сме най-стойностният отбор за сезона и го направихме по великолепен начин. Ако успеем да запазим гръбнака на отбора и привлечем още двама-трима класни състезатели, може да се надяваме и на добро участие в някой от евротурнирите. Факт е, че ЛукОйл-Нефтхомик се утвърди през настоящия сезон като №1 в лигата, а за това трябва да отстояваме позициите си наесен. Сега най-важното за нас е да починем и да се нарадваме на двата големи успеха, които са първи в клубната история", завърши Северин Димитров.

ИВАЙЛО БАНЧЕВ