Кнак Рьозеларе е поредният отбор, който се включи в битката за национала Николай Николов.

Новият белгийски шампион дори успя да изпревари останалите кандидати и изпрати конкретна оферта за центъра на Лукойл-Нефтохимик. Тя ще бъде обсъдена от Николов и мениджърите му в близките дни. На този етап основният проблем е срокът на договора, предложен от Кнак. Белгийците настояват за три години, докато дългучът от Карнобат е съгласен максимум на две. В случай че противоречието отпадне, тимът от Рьозеларе веднага ще влезе в контакт със спортния директор на “Лукойл” Сашо Везенков.

Другият сериозен желаещ за 21-годишния Николов е италианският Сислей Тревизо. Победителят в Шампионската лига за миналата година изпрати на преговори един от скаутите си – бившия български национал Георги Драганов. Той изгледа от трибуните в бургаската зала “Младост” триумфа на Лукойл Нефтохимик в турнира за Купата на България. Драганов разкри, че шефовете на таланта са поискали 200 000 евро. Според запознати обаче блокировач №1 на първенството има специална клауза в договора си, която го освобождава при оферта от чужбина на стойност над 50 000 евро.

“Зная, че Сислей ме иска”, потвърди самият Николай. Говори се, че той е трансферна цел на още два италиански отбора и полския Олщин. Очаква се днес да бъде разкрито името и на руски гранд, който също проявява интерес.

СВЕТЛА ДИМИТРОВА, ”Тема Спорт”