БФВолейбол излезе с официално поздравително писмо по повод петото място на националния отбор мъже на Световната лига, в което се казва:

"Ръководството на Българска федерация Волейбол поздравява състезателите от националния отбор на България (мъже) за успешното им представяне на финалите от Световна лига в Гданск. Петото място в света е едно безспорно постижение. При малко повече шанс нашите момчета можеха да се поздравят и с участие в полуфиналите, а защо не и с още по-голям успех, който заслужават.

Поредното забележително представяне на толкова висок спортен форум не може да не ни радва. Но още по-радостно е това, че отборът показа потенциал за развитие, който без съмнение ще доведе до още по-големи победи през следващите години. Имаме отбор, който е напълно способен да се бори за медали на предстоящото Европейско първенство и на Олимпиадата в Лондон догодина.

Не по-малко важно е и това, че този отбор вече е дълбоко в сърцата на феновете. Подкрепата, която българските почитатели на волейболната игра демонстрираха по време на първенството в Гданск, е събитие в българския спорт. Това още повече задължава всички, които по някакъв начин са ангажирани с развитието на волейбола, да работят още по-усърдно. За да може съвсем скоро да се поздравим в европейска, световна, а защо не и олимпийска титла", се казва в съобщението.