Ние сме дали държавата на мутрите. Отношението към мутрите в затворите и в болниците е заради това, че те контролират държавата (...) Ще продължим така, докато искаме, това е воля на нацията, коментира в предаването „Тази сутрин” лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева.

Не може да се очаква мафията, която ни управлява, да се бори срещу себе си. Това ще се промени, само когато хората решат, каза още тя.

По думите ѝ обаче нищо няма да се промени, „докато българският народ мрънка, а бизнесът е легнал така, че да го пъхнат под вратата, минат първо с валяка”.

Дончева изрази критики към работата на вътрешния министър Румяна Бъчварова и се обяви против показните полицейски акции, които са в стила, наложен по времето на Цветан Цветанов.

„Абсолютно нищо не налага такова арестуване, публично, пред туристи... За да бъде извършено, това означава, че картбланшът е даден от прокурора, който наблюдава разследването и началниците на разследващия полицай, а то не може да има друго предназначение освен стресиране на обществото”, коментира тя задържането на седмина души по време на следствен експеримент в Слънчев бряг вчера.

Трябва да се знае, че МВР има възможности и да стреля, каза тя по повод на полицейската акция в София, при която извършител на въоръжен грабеж – бивш полицай, откри огън по силите на реда, докато се опитваше да избяга, и беше убит.

 „Очевидно смята, че може да сплаши бившите си колеги и че те няма да отвърнат на стрелбата. Този път те са отвърнали”, каза Донева, според която не бива да има критики към действията на служителите МВР в този случай.